Den sjeldne blåfisken er en fisk som blant annet lever i Svartehavet og Middelhavet. Den kan i spesielle tilfeller bli helt opp til 120 cm lang og 14 kilo tung. Og den lever ofte langs klipper i strandkantene.
Denne fisken er veldig vanskelig å fange, og det er derfor sportsfiskere som fanger den med fiskestanga si regner seg som veldig heldige.
Blåfisken er på lista over de mest ettertraktede fiskene i verden – foran laks.Den har få bein,har et mørt, kalorifattig kjøtt med mange fordeler for menneskekroppen. Den har også betydelig med magnesium.
Blåfisk tilberedes vanligvis av de aller dyktigste kokkene og introduseres på menyen i utvalgte restauranter. Den kan imidlertid tilberedes like enkelt hjemme, uten mye anstrengelse.
I motsetning til annen fisk, kan den tilberedes på mange forskjellige måter. Denne fisken kan spises som den er, grillet eller bakt. Men det anbefales vanligvis ikke å steke den i en panne – dette for ikke å endre smaken.
Blåfisk kan også serveres med tilbehør av grønnsaker eller bakte poteter. En like deilig kombinasjon sier gastronomer er oppdelt blåfisk som ingrediens i en frisk grønn salat