Nyheter i rumenske media 11.juli 2024

Image


Vegetasjonsbrann i Constanta

- Brannmenn ble onsdag bedt om å slukke en tørr vegetasjonsbrann i Dunăreni i Constanta fylke. Dette etter at brannen først spredte seg til tre hus, opplyste ISU Dobrogea, ifølge Agerpres.

Brannen spredte seg raskt. 20 husstander og tre forlatte hus brant ned som et resultat av at flammene spredte seg til over 450 hektar.

Ifølge den siterte kilden ble brannen slukket etter noen timers inngripen fra brannmennene, 14 hjem ble reddet fra nedbrenning, og tre personer ble evakuert fra brennende bygninger.

  • Incendiu masiv în Constanța. 20 de gospodării au ars, în urma unui incendiu de vegetație. VIDEO
  • Jordskjelv i Satu Mare

    Et jordskjelv nær overflaten med en styrke på 3 på Richter-skalaen skjedde onsdag kveld klokken 19:07 lokal tid i Crişana, Satu Mare fylke.

  • Cutremur cu magnitudinea 3 în judeţul Satu Mare, miercuri seara
  • Feite lønninger i rettsvesenet

    Dommere og andre ansatte  i det rumenske rettsvesenet har lønninger opp mot 20000 euro i måneden.

  • Venituri uriașe în Justiție! Unele salarii depășesc 20.000 de euro pe lună
  • Flere nye tiltak etter at jente ble drept av bjørn

    - Miljøministeren har fordoblet antallet fellingstillatelser på bjørn etter at en 19 år gammel jente ble angrepet og bitt i hjel i Bucegi. Bjørner som nærmer seg enhver bebyggelse skal skytes eller bedøves uansett for å sikre befolkningen.

    Fjellredningstjenesten sier de snakket med jenta live på telefonene mens hun var bitt av bjørnen. Saken har sjokkert Romania.

  • Salvamontiştii au stat live la telefon cu tânăra de 19 ani în timp ce era sfâşiată de urs: Ne spunea că a muşcat-o
  • Mann forsøkte å selge ecstasy i Arad – og stakk av

    En mann prøvde å selge over 770 ecstasy-tabletter og 2 kilo cannabis for et beløp på 28 000 lei – mens politiet prøvde å ta han på fersken. Han klarte å stikke av fra etterforskerne som organiserte det som skulle bli en pågripelse. To andre som var innblandet ble arrestert. Hovedpersonen er fortsatt på frifot.

  • Arad: Un bărbat a încercat să vândă peste 770 de comprimate ecstasy şi 2 kilograme de cannabis pentru suma de 28.000 lei
  • Hetebølgen fortsetter

    Det er ikke slutt på den tropiske hetebølgen som den siste tiden har rammet Romania. Den ekstreme varmen fortsetter og skyggetemperaturene kan komme opp i 40 – 42 grader enkelte steder. Myndighetene advarer folk også mot ultrafiolett stråling - og det er ustedt oransje og røde varselkoder for hele Romania de neste dagene.

    Kilde PROTV


    Ferie på den rumenske Svartehavskysten - - - Innlegg om reisemål Romania

    >

    VÅRE PRESENTASJONER

    BUCURESTI

    På hovedsiden "Destinasjon Romania":

    Kontaktskjema

    Navn

    E-post *

    Melding *

    En helt spesiell badeby i Romania

    Stranda i Navodari

    Gamlebyen i Bucuresti