Dâmbovicioara – en turistperle på grensen mellom fylkene Arges og Brasov

Satul Ciocanu din comuna Dambovicioara judetul Arges - flickr

På grensen til fylkene Argeș og Brașov er det en skjult turistskatt: kommunen Dâmbovicioara, Området har blitt erklært et feriested av nasjonal interesse.

Denne lokaliteten ligger på Rucăr-Bran-korridoren og er et virkelig idyllisk sted og perfekt for naturelskere som ønsker å utforske naturen og interessante severdigheter.

Den mest praktiske måten å komme seg hit på er med egen bil, og kommunen Dâmbovicioara er lett tilgjengelig fra riksveien DN73, som forbinder Pitesti med Brașov.

Mens du er på DN73-veien, ved Podu Dâmboviței vil du legge merke til grenen til fylkesveien DJ703, som vil føre deg nordover i Brașov-fylket, til Fundata. Fra dette punktet er det en kort biltur på ca. 30 minutter til  Dâmbovicioara.

Dambovicioara

Dette er severdighetene i området:

  • Dâmbovicioara-hulen: En imponerende hule som er kjent for sine spektakulære stalaktitter og stalagmitter. Det er en populær destinasjon for turister og hule-entusiaster.Pestera Dambovicioara - Explorează România cu noi!
  • Dâmbovicioara-fossen: En vakker foss som skaper en forfriskende atmosfære i dalen. Den omkringliggende naturen er perfekt for fotturer og piknik.
  • Piatra Craiului-fjellene: Dâmbovicioara-dalen ligger ved foten av disse majestetiske fjellene, som tilbyr fantastiske turmuligheter og enestående naturskjønnhet.
  • Bran-slottet: Selv om ikke direkte i Dâmbovicioara, er Bran-slottet like i nærheten. Dette slottet, også kjent som Draculaslottet, er en ikonisk middelaldersk festning med en rik historie og arkitektonisk skjønnhet.
  • Bygde-arkitektur og kultur: Utforsk landsbyer i nærheten for å oppleve den autentiske rumenske landsbygda, med tradisjonelle hus, lokale håndverk og vennlige innbyggere.

KILDE PROTV

Ferie på den rumenske Svartehavskysten - - - Innlegg om reisemål Romania

>

VÅRE PRESENTASJONER

BUCURESTI

På hovedsiden "Destinasjon Romania":

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *

En helt spesiell badeby i Romania

Stranda i Navodari

Gamlebyen i Bucuresti