Over 300000 katolske pilgrimer feirer pinse i rumenske Sumuleu Ciuc

zeci de mii de oameni la pelerinaj la sumuleu ciuc

Hundretusenvis av mennesker fra hele verden deltar i dag søndag i den katolske pilegrimsferden i rumenske Harghita. Dette er den største pilgrimsferden i Sentral-Europa.

Mer enn 300 000 pilegrimer er registrert under den katolske pinsen i Șumuleu Ciuc. Noen av pilegrimene dro hjemmefra for flere uker siden og reiste over tusen kilometer på det som omtales som Via Mariae, en åndelig vei som begynner i Mariazell, Østerrike, og sporer et kors på kartet over Sentral-Europa med endestasjon Harghita .

Mange pilegrimer fra Harghita fylke kommer også til fots for å be sammen med andre troende, til beste for seg selv og sine familier.

Som tidligere år kom omtrent 2000 pilegrimer fra Ungarn med turisttog, satt inn for denne anledningen av de ungarske jernbanene, og de blir møtt med blåsermusikk på enkelte tettsteder i Romania langs ruten der ungarere er majoriteten.

I respekt for den flere hundre år gamle tradisjonen stopper noen av de troende  først ved den fransiskanerkatedralen i Şumuleu Ciuc, og andre blir hele natten på stedet for å be til den mirakelvirkende statuen av Jomfru Maria.

Samtidig går en del av pilegrimene til alteret i friluft på en bratt vei kalt «Korsveien», hvor det er 14 kors som symboliserer stedene hvor Jesus stoppet på Golgata. Også flere statlige tjenestemenn fra Budapest deltar i det religiøse arrangementet, alle har status som pilegrimer.


Les mer på: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/numeroase-grupuri-de-peleri-se-indreapta-spre-sumuleu-ciuc-

Ferie på den rumenske Svartehavskysten - - - Innlegg om reisemål Romania

>

VÅRE PRESENTASJONER

BUCURESTI

På hovedsiden "Destinasjon Romania":

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *

En helt spesiell badeby i Romania

Stranda i Navodari

Gamlebyen i Bucuresti