Flere strandområder er ennå ikke utleid grunnet byråkrati

Image

En rekke på 86 strandsektorer på den rumenske kysten har ennå ikke blitt leid ut av Det rumenske vannverket som har ansvaret for dette.

Så det er flere strandområder som ikke er utstyrt med solsenger, parasoller og strandbarer selv nå i starten av sesongen. Denne situasjonen er svært problematisk for strandoperatørene. De fleste områdene som ennå ikke er lagt ut på auksjon er i Constanta, selve Mamaia, Costinești, Eforie Nord og Vama Veche

Situasjonen gjentar seg år etter år: Vannverket er veldig sent ute med å organisere anbudene for leie av strandsektorene der de tidligere kontraktene har utløpt for.

Denne situasjonen vil vare ved: først når den faktiske auksjonen blir organisert og budene analysert, kommer en periode med innsending av klager fra de som ikke har fått anbudene – og først når disse er avgjort vil strandoperatørene kunne starte driften. Men så må man dokumentere planleggingen, varsle og  hente fullmakter fra rådhusene og Miljødirektoratet, en prosedyre som i beste fall varer i ytterligere 30 dager.

Turistbransjen er rasende og misfornøyd – for de har tatt opp dette problemet år etter år uten at Vannverket har endret systemet. Flere strandoperatører sier at de ikke har noe annet valg enn å prøve å omgå loven, og risikerer bøter.


https://adevarul.ro/stiri-locale/constanta/zeci-de-plaje-neamenajate-pe-litoral-ne-mai-2361053.html

Ferie på den rumenske Svartehavskysten - - - Innlegg om reisemål Romania

>

VÅRE PRESENTASJONER

BUCURESTI

På hovedsiden "Destinasjon Romania":

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *

En helt spesiell badeby i Romania

Stranda i Navodari

Gamlebyen i Bucuresti